top of page

820 ve 801 Avustralya Partner Vizeleri nedir?

Partneri; Avustralya vatandaşı ya da oturma izni olan kisilerin başvurabileceği ve vize sahiplerini belli bir sure sonunda Avustralya vatandaşlığına götürebilecek vizedir en basit anlatımla. Vize başvuru tarihi itibariyle en az 12 aydır ilişkinin sürdüğünün ispatı istenmektedir genel itibariyle.


Partner vize kendi içinde geçici ve kalıcı olarak ikiye ayrılır.


Geçici partner vize (820)


Bu vize, kalıcı oturuma giderken başvurulan ilk partner vizedir ve kişiye iki sene için verilir. İki sene sonunda eğer ilişki devam ediyorsa, kalıcı partner vizeye (820) başvuru yapılır.


Bu vizeye basvurabilmek için Avustralyada olmak gerekmektedir.


Kişiler bu vizedeyken; Avustralyada tam zamanlı olarak çalışabilir, sağlık sigortasından yararlanabilir ve Adult Migrant English tarafından verilen toplamda 510 saatlik ücretsiz İngilizce dersleri alabilir.


Diğer bir önemli husus da vize sahipleri başvurularına çocuklarını ekleyebilir.


Eğer ilişki uzun bir süredir devam ediyor ve ispatlanabiliyorsa; kişiler oturma iznine kalıcı partner vize (820) lerini alır almaz sahip olabilmektedir.


Geçici partner vize (801) için başvuru ücreti genel itibariyle 7,715 AUD dur. Bu tutar, Kalıcı partner vize (820) ücretini de kapsamaktadır.


Vize evrakları genel itibariyle ; ortak banka hesapları, kira sözleşmeleri, sosyal medya mesajları, telefon mesajları, fotoğraflar ve Avustralya vatandaşları tarafından verilen imzalı beyanlar ile ilişkinin gerçekliği ile ilgilidir.


Anlaşılacağı üzere bir çok kötü niyetli kişilerin suistimal etmeye çalıştığı bu vize göçmenlik bakanlığı yetkililerince çok dikkatli bir şekilde incelenmektedir.


Kalıcı Partner vize (801)


Genel itibariyle, geçici partner vizeden iki sene sonra (bazı istisnai durumlarda iki seneden önce) bu vizeye başvuru yapılmaktadır.


Vize icin herhangi ekstra bir ücret alınmamaktadır. Yukarıda da belirtildiği gibi geçici partner vize başvurusunda ödenen meblağ bu vize başvurusunu da kapsamaktadır.


Vize verildiği andan itibaren kişi kalıcı oturuma sahip olmaktadır.


Vize evrakları bir önceki geçici partner vizesinde olduğu gibi ilişkinin gerçekliği ile ilgili olup önceki başvurudan farklı olarak yeni tarihli evraklar, ispatlar istenmektedir.


Biz, Koala Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı olarak partner vize başvurunuzda sizlere yardımcı oluyoruz. Partner vizelerle ilgili sorularınız için bize email ya da telefon yolu ile ulaşabilirsiniz.




405 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page