top of page

Avustralyada sınır ne zaman açılacak?

Avustralya'nın COVID-19 eğrisinin düzleşmesiyle birlikte, kısıtlamaların tam olarak nasıl ve ne zaman gevşetileceği konuşulmaya başlandı. Geçen hafta, Başbakan Scott Morrison Mayıs ayının ortalarında bazı sosyal uzaklaşma ve kamu toplama kurallarının gevşetilebileceğini açıkladı. 23 Nisan Perşembe günü ise, Avustralya Baş Tıbbi Memuru Brendan Murphy uluslararası seyahatin ne zaman yeniden başlayabileceği konusunda bilgi verdi.


Avustralya'nın COVID-19'a karşı verdiği bir senato soruşturma toplantısında Murphy, sınırların açılmasının, kısıtlamaların hafifletilmesinin son aşamalarından biri olacağını söyledi. Murphy, "Şu anda sınır önlemlerinin gevşemesi çok riskli olacaktır. Üç ila dört ay içinde sınır tedbirlerinde önemli değişiklikler öngörmüyorum’’ dedi.


Murphy'nin bu konuda bir istisnası, Avustralya ve Yeni Zelanda arasında seyahat etmeye daha erken bir tarihte izin verebileceğini ima etmesi oldu.


Başbakan Scott Morrison, bu düşünceyi senato soruşturma toplantısının ortasında düzenlediği basın toplantısında yineledi ve Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern ile potansiyel olarak yeniden açılacak sınırlar hakkında görüşmelerde bulunduğunu söyledi. Morrison, "Dünyada ilk önce yeniden bağlantı kurabileceğimiz bir ülke varsa, şüphesiz bu Yeni Zelanda” diyerek sözlerini bitirdi.


Açıklamalardan anlaşılacağı üzere; uluslarası sınırın açılması için düşünülen tarih Eylül ya da Ekim ayı içerisinde olacak. Burada belirleyici bir başka faktör de şüphesiz dünyanın COVID-19 e verdiği savaşta alacağı mesafe olacak.

0 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page