top of page

Neden Avustralya?

Sizin de bildiğiniz gibi Avustralya'da eğitim için birçok neden var ve ben aşağıda bunlardan en önemli gördüğüm bir kaç tanesini Avustralyada eğitim görmeyi düşünen arkadaşlar için yazmak istedim .


1-) Haftada 20 saate kadar yasal calışma izni


Avustralya öğrenci vizesinin sunduğu en büyük avantajlardan biri hiç şüphesiz; haftada 20 saate kadar çalışma iznidir. Garsonluk, temizlik ve okul kampüslerinde yarı zamanlı işler

Icin sadece temel becerilere sahip olmanız yeterlidir. Öğrenciler, Avustralya’da ortalama saatte 17-20 dolar kazanabilirler.


2-) Burs olanakları


Avustralya Hükümeti; Avustralya'ya gelen öğrenciler için her sene 200 milyon aud'un üzerinde bir bütçe ayırmaktadır. Bu bütçe, uluslararası öğrencilere çeşitli burs programları sunmak için kullanılmaktadır. Hemen hemen her alanda devlet ve özel üniversiteler tarafından sunulan birçok burs programı vardır. Öğrenciler hangi bursların kullanılabileceğini görmek için üniversitelerinin mali yardım bölümlerine başvurabilirler. Ayrıca, Avustralya devletinin resmi internet sitesinde de burs olanakları ile ilgili bilgi bulunabilir.


3-) Farklı kültürler ile temas


Yurtdışında eğitimin artılarından biri kültürel çeşitliliktir. Farklı bir ülkede yaşamak, farklı kültür türlerini deneyimlemenizi ve o ülkenin geleneklerini öğrenmenizi sağlar. Örneğin; Öğrenciler farklı yiyecek, müzik çeşitlerini öğrenebilir bu da onların Avustralyaya uyum sürecini hızlandıracaktır.


4-) Yüksek kaliteli eğitim


Avustralya'da eğitim almanın en büyük avantajlarından biri; ülkede verilen eğitimin yüksek kalitede olmasındandır. Avustralya’da, uluslararası öğrencilere 20.000'den fazla yüksek kaliteli kurs ve program sağlayan birçok tanınmış kolej ve üniversite bulunmaktadır. Bu kurslar ilkokuldan kolej ve üniversite seviyesine kadar değişmektedir. Ülkedeki en prestijli üniversite olan Avustralya Ulusal Üniversitesi 750'den fazla kurs sunmaktadır. Bu, sadece ana konuyla ilgili dersler almakla kalmayıp, aynı zamanda kendi üniversitenizde bulunmayan bazı ekstra dersler alarak akademik niteliklerinizi de artırabileceğiniz anlamına gelir.


5-) Eğitim sonrasında profesyonel calışma fırsatları


Avustralya'daki birçok çok uluslu kuruluş, Avustralya'da okuyan öğrencilere çok çeşitli iş fırsatları sunmaktadır. Bu olgu, dünyanın her yerinden gelen öğrencilerin her yıl okumak için Avustralya'ya akın etmelerinin ana nedenlerinden biridir. Bir süre profesyonel olarak çalışan öğrenciler Avustralya'da daimi ikamet için başvurabilirler.




7 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page